25 Temmuz 2018 Çarşamba

ÇAKMA XYZ'DEN TBB BAŞKANINA MEKTUP

TBB Başkanı fındık taban fiyatı çıkışından sonra süt hayvanlarını gündeme getirdi, 

https://www.facebook.com/metin.feyzioglu.79/videos/1799388810138461/?hc_ref=ARQUMGxuXzZ8CrgAiSO3Si4yOUMgokZcCE9blJLF5M-j8P4rkb_0beTeoUD0v7rl16Y 

Bu paylaşımı eleştirenlere, TBB Başkanı destekçileri, çalışma arkadaşları, "...Sözde solcu, sözde sosyal demokrat, sözde Atatürkçü lümpenler saldırıyor... Sizi gidi çakma Atatürkçüler, çakma solcular.

Sizi gidi ezberlenmiş sloganların içi boş lümpenleri...Şeker fabrikaları gündemde iken mikrofon peşinde koşuyordunuz. Değil mi? Bu da gündem olunca kamera avına çıkarsınız. Sizin içinizdeki insanlık zaafı o kadar büyük ki, ne kadar süslü cümleler kurarsanız kurun avukat olamazsınız siz. Çünkü avukat önce insandır. Hem de vicdanlı insan.
Sevgili Meslektaşlarım, baro seçimlerini her türlü belden aşağı, ahlak dışı saldırı için fırsat bilen bu malum tiplere inanmayın... Bunların amacı sorun çözmek değil, sadece yıkmaktır." cümleleri ile cevap verdi. (link vererek kişileri hedef göstermek istemiyorum)

TBB Başkanına bazı avukat ve hukuk sorunlarını çözmesi için çağrı yaptığımızda, haklı olarak, bunun için kanun değişikliği lazım vs diyor. Kanun değişiliği olmadan yapılacak şeyler yok mu? Var.
  1. Avukatlara e imza satarken TBB ve Baro pay almasın, avukat maliyeti düşsün.
  2. Avukat e imza ve uyap sorunlarını uzaktan bağlantı ile çözmek için TBB ve baro bünyelerinde online yardım masaları oluşturulsun.
  3. Cep telefonlarında, uyap döküman editörü açacak, değişiklik yapacak bir uygulama Adalet Bakanlığı ile işbirliği yapılarak yapılsın ve ücretsiz kullanıma sunulsun.
  4. Başka şehirde duruşmaya girmek için asgari ücret tarifesine hüküm eklensin, bu konuda yardımlaşma, dayanışma için booking, uber benzeri uygulama yapılsın, ödemeler TBB üzerinden yapılsın. TBB ödemelerden pay almasın tabi.
  5. Her şehirdeki otellerle düzenli görüşme yapılsın, barokart indirimleri düzenli takip edilsin, sadece 4-5 yıldız değil, 2-3 yıldızlı otellerle de görüşülsün, avukatlara uygun fiyatlı konaklama sağlansın. (her avukat zengin değil)
  6. Başka şehre giden avukatlara indirim almak için otobüs firmaları ile iletişime geçilsin.
  7. Tüm avukatlar, cep telefonu kullanır, büro açarken mobilya, elektronik eşya vs alır. En azından GSM kuruluşları ile görüşülsün. En iyi indirim ve hizmet verene avukatlar yönlendirilsin. Öncesinde anket yapılarak ortalama avukat talebi oluşturulsun. Veya 2-3 ayrı paket oluşturulur.
  8. Kendi defterini kendi tutmak isteyen avukatlar için eğitim yapılsın gerekirse bürotek benzeri uygulama yapılsın. (ücretsiz)
  9. Avukatları büro sahibi etmek için avukat kooperatifi üzerinde çalışılsın.
  10. Avukatların çok okuduğu yazarlarla iletişime geçilsin, kitaplarını TBB bassın, uygun fiyatla avukatların kitap alması sağlansın. (Baki Kuru, Ejder Yılmaz, Talih Uyar vs)
  11. Avukatlara, tapu, ticaret sicil, yabancıların çalışma izni vs gibi konularda ücretsiz eğitim programları ile yeni iş alanları açılmaya çalışılsın.
  12. Avukatlara çağrı yapılsın, gerekirse yönetmelik ile zorunlu kılınsın, her yıl tebliğ aldığı istinaf ve temyiz kararlarının en az % 20'sini kişisel bilgilerden ayıklarak TBB ile paylaşsın, Karartek uygulamasına eklensin
  13. TBB ve baroların akçeli yana para getiren organ, kurul, komisyon vs atamaları liyakat ve şeffaflığı esas alacak yönetmelik kurallarına bağlansın.
  14. TBB Başkanı düzenli olarak adliye, cezaevi vs ziyareti yapsın. Sorunları yerinde görsün.
Bu yazdıklarımı, sanırım30 dakikalık bir düşünme ile yazdım. 

Kendisi ve ekibi 60-90 veya 180 dakika bu konulara eğilse, çok daha isabetli çözümler bulacaktır.

TBB Başkanını, avukatların sorunlarına eğilmeye, onlara çözüm bulmaya davet ediyorum. Aksi takdirde, daha önce yapacağımı duyurduğum ama iktidarın meslek örgütlerini işlevsizleştirme projesi vs nedeniyle ertelediğim, TBB önünde oturma eylemini yapma taahhüdümü yerine getirmek zorunda kalacağım.


Mahsus selam eder, acele ceap beklerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder