12 Temmuz 2014 Cumartesi

ANKARA BAROSU DSAG 2014 YILI ÖN SEÇİMLERİ ÜZERİNE




2014 yılı DSAG ön seçimleri yapıldı. Yine kaybedenler kazananları sandığa sağcıları getirmekle itham etti, sonuçlar meşru değil dedi. Sahi ön seçim öncesi “ne olursan ol yine de gel” diye çağıran kimdi ?

2004 yılında, ki ilk defa baro genel kuruluna katıldığım yıldır, Av. Medeni Ayhan’ı kürsüden indirdiniz, tartakladınız. Uzatmaya gerek yok demokrat falan değilsiniz. Hani kendine Müslüman gibi kendine demokratsınız. 1982 model demokrat.

Geriye kaldı sol. Avukatlık bürolarınızdaki işçi işveren ilişkisi, barodaki farklı ücret politikaları, akçeli atamalarda şeffaf ve katılımcı olmamanız, bizim oğlanı bizim kızı atamaya devam etmeniz, “devlet aklına” sahip çıkmanız, militarizmle ilişkiniz vs. de pek de sol, sosyalist bakış açısıyla şekillenmemiş gibi. Solu tarif etmek beni aşar ama  AKP karşıtlığı = sol değil, bunu biliyorum.

Peki nesiniz? Az AKP’li, az BDP’li, çok CHP’li, orta karar MHP’lisiniz. Diğerlerinden de azıcık var tabi.

Neden bir aradasınız? İktidar için. İktidar olmak isteyen gömleği değiştirip size geliyor. Maşallah sizde de her kalıptan gömlek var, RTE gelse yok demeyeceksiniz.

Ne istiyorsunuz? Kiminiz iktidar aracılığıyla fikirlerini hayata geçirmek istiyor, kiminiz meslek için bir şeyler yapmak istiyor, kiminiz CV dolduracak, kiminiz de iktidarın diğer nimetlerinden faydalanmak istiyor. 

Nimet derken torba madde her türlü nimet var içinde, gerisi hayal gücünüze kalmış.

“Bir aslan miyav dedi.

 Minik fare kükredi.

Fareden korktu kedi.

 Kedi pir uçuverdi.” 

Kayahan


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder