20 Şubat 2024 Salı

E POSTANIN AVUKATLIK MESLEĞİNDE KULLANIMINA PRATİK ÖRNEKLER


  1. E postanın konu kısmına o yazışmayı belirgin veya özel kılacak şeyleri yazın. Açılacak bir dava ile ilgili yazışma yapacaksanız KEMAL VURALDOĞAN – ANKARA ÜNİVERSİTESİ – AF KANUNU – İPTAL DAVASI yazabilirsiniz.
  2. Zaten açılmış bir dava ise KEMAL VURALDOĞAN – ANKARA ÜNİVERSİTESİ – AF KANUNU – İPTAL DAVASI – ANKARA 7. İDARE MAHKEMESİ 2024/2012 ESAS yazabilirsiniz.
  3. Yukarıdaki format size uzun geldiyse kısaltabilirsiniz tabi. Uzun yazmanın faydası ileride arama yaptığınızda kolayca bulmak. Veya aynı kişinin aynı davalı ile olabilecek diğer davalarına karşı ayırt edici detaylar yazmak.
  4. Yazışmayı müvekkil başlattıysa ve konu kısmı boş, yetersiz veya ilgisiz ise cevap verirken yanıtla tuşuna bastıktan sonra karşı tarafın adının veya e posta adresinin solunda bulunan üçgene benzeyen işarete tıklayarak açılan menüde konuyu düzenle kısmını seçerek konuyu düzenleyebilirsiniz. E posta yazışmalarını mutlaka ayırt edici bir konu yazarak yapın.
  5. Daha önce gönderdiğiniz e postaya konu ihtar, dava, konuşma vs de gelişme oldukça hep aynı e postayı bulup cevapla diyerek aynı yazışma üzerinden devam edin. Böylelikle aynı e posta yazışmasında sürekliliği sağlayacak şekilde yazışmış olursunuz, konuşmanın geçmişini kronolojik olarak takip edersiniz.
  6. Alıcı kısmında e postanın muhatabı, CC kısmında ilgilisinin e posta adresleri olur. Bir şirketin muhasebe biriminden evrak istiyorsanız alıcı kısmında bu evrakı gönderecek kişi cc kısmında ise onun amiri, üstü veya şirket sahibi yer almalıdır.
  7. Alıcı ve CC kısmındaki adresler birbirini görebilir. BCC kısmındaki adres her ikisini görebilir. Ama alıcı ve CC kısmındaki adresler BCC kısmındaki adresi görmez.
  8. E posta eklerini mümkün mertebe hem okunacak hem de fazla yer kaplamayacak şekilde tarayın. Tarama formatı olarak PDF’yi tercih edin. (her bilgisayarda açılması için)
  9. E posta gelen kutusunda sağ üstte motor dişlisine benzeyen bir işaret vardır. Bu işarete tıkladıktan sonra açılacak Genel ayarlar kısmında imza seçeneği vardır. Burada gerekli işlemleri yaparsanız her e postanızın altında Unvanınınız, ad ve soyadınız, adresiniz ve telefonunuz otomatik olarak kendiliğinden gelir.
  10. Ayarlar kısmındaki diğer özellikleri de incelemenizi öneririm. Benim kullanmadığım ama sizin işinize yarayacak ayarlar mutlaka vardır.
  11. Gelen kutusu sol menüde en altta Yeni etiket oluştur seçeneği var. Bu menüyü kullanarak sık yazıştığınız müvekkillerin yazışmalarını arşivlemek için klasör oluşturabilirsiniz. Koç Holding avukatı olduğunuzu varsayalım. Koç Holding isimli bir klasör oluşturup koç Holdingten gelen tüm yazışmaları bu klasörde arşivleyebilirsiniz. Veya muhasebe klasöründe muhasebeciniz ile olan yazışmaları arşivleyebilirsiniz. Böylelikle eski yazışmalar lazım olduğunda kolayca bulabilirsiniz.
  12. Mesai sonrasında mesela gece yarısı yazdığınız bir epostanın mesai saatlerinde veya birkaç gün, birkaç ay sonra muhatabına teslim edilmesini istiyorsanız gönder tuşunun sağındaki üçgene benzer işaret tıklayın. Gönderme zamanını planla diye bir menü açılacaktır. Oradan göndereceğiniz gün ve saati seçebilirsiniz. Bu menüyü kendinize ileri tarihli hatırlatma göndermek için de kullanabilirsiniz.
  13. E posta sunucuları genellikle 15 GB’a kadar depolama alanını ücretsiz verirler. Mesleğin ilerleyen yıllarda depolama alanı yetersiz gelirse yıllık 3-5 dolar karşılığında 100 GB’ye varan ek depolama alanı satın alabilirsiniz.
  14. Mesleki e postalarınızı silmemenizi, arşivlemenizi öneririm. 
  15. Dosyadaki gelişmeleri e posta ile paylaşmanız hem daha kaliteli avukatlık hizmeti sunmanızı sağlar. Hem de ileride kendinizi savunmanıza, müvekkile hesap verdiğinizi ispatlayabileceğinizi delilleri muhafaza etmenize imkan verir.

Not: Yukarıdaki öneriler gmail e posta uygulaması arayüzü esas alınarak hazırlanmıştır. Bilgi notum yetersiz ise yani önerdiğim şeyi istemenize rağmen yapamadıysanız Google araması ile daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Özellikle Youtube videoları daha anlaşılır bilgiler vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder