28 Aralık 2019 Cumartesi

İLAN GOV TR'NİN AVUKATLIK MESLEĞİNDE KULLANIMINA ÖRNEKLER

 NOT:KVKK mevzuatı çerçevesinde ilan gov tr'deki arşiv ilanlara erişim kısıtlanmıştır. Bu nedenle aşağıdaki blog yazısında anlatılanların bir kısmını yapmak mümkün değildir.
 
Anladığım kadarıyla, yerel veya uluslar gazetelerde icra daireleri ve mahkemeler tarafından ilan edilen yargısal işlemler, aynı zamanda www.ilan.gov.tr adresinde de ilan ediliyor.

Bunun dışında, kamu kurumlarının personel alımları, yerel veya merkezi idarelerin satım ihaleleri vs de www.ilan.gov.tr adresinde de ilan ediliyor.

Tasarruf iptali, icra kıymet takdiri dosyalarında, Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki taşınmazların değerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Takip ettiğim bir kamulaştırma bedel tespiti dosyasında, Gaziantep Şehitkamil Eydibaba Mahallesinde, takip ettiğim bir tasarruf iptali davasında ise; Gaziantep Şehitkamil Taşlıca Mahallesindeki taşınmazların emsal değerlerine ihtiyacım vardı.

Son yıllarda, bu ihtiyacımızı gidermenin en yaygın yolu www.sahibinden.com veya www.hurriyetemlak.com internet sitelerinde araştırma yapmak.

Ancak, www.ilan.gov.tr adresini de, bu amaçla kullanabiliriz. www.ilan.gov.tr adresinde, Eydibaba veya Taşlıca mahallesindeki ilanları ararken, sadece aktif ilanlarda veya arşiv ilanlarda değil, ikisini de içerecek şekilde, tüm ilanlarda da arama yapma seçeneğini tıklamayı unutmayın lütfen. 

28 Aralık 2019 günü saat 22.24'te, Eydibaba kelimesini aradığımızda, sadece bir tane ilan çıkıyor, çünkü sadece aktif ilanlarda arama yapmış.

 Ancak sonrasında, tüm ilanlar seçeneğini tıkladığımızda, toplam 28 tane ilan geliyor ve bunlar arasında satılık arsa vs ilanları olduğu için emsal fiyat bulma imkanımız oluyor.



Emsal fiyat araştırmasını, sadece taşınmazlar için değil, araç modeli veya makine adı vs yazarak taşınırlar için de yapabiliriz.

www.ilan.gov.tr adresini, konkordato, iflas vs araştırmaları için de kullanabiliriz. Davalımızın, borçlumuzun veya araştırma yaptığımız kişi hakkında konkordato, iflas vs ilanı yayımlanıp yayımlanmadığını araştırmanın en kolay yollarından biri www.ilan.gov.tr adresinde bu gerçek veya tüzel kişinin adını veya unvanını veya vergi/TC kimlik numarasını aramak.

Gazete haberlerine göre, Gilan Mücevher konkordato ilan etmiş. Aşağıdaki ekran görüntüsü, Gilan Mücevher kelimesini tüm ilanlarda aradığımızda gelen sonuç. (Temsa kelimesi aradığımda ise sağlıklı bir sonuca ulaşamadım, bu da demek oluyor ki sistem kusursuz değil, hata veriyor)


https://www.ilan.gov.tr/detay-iflas-hukuku-davalari-iik-konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md-konkordato-gecici-muhlet-karari-ve-durusma-gununun-tebligi-523502.html?searchText=Gilan%20M%C3%BCcevher adresindeki ilgili ilanı tıkladığınızda, konkordatonun hangi mahkemeden talep edildiğini, dosyanın esas numarasını, mahkemenin ara kararını, konkordato komiserlerinin isimlerini yorulmadan, çok kısa bir araştırma ile öğrenmeniz mümkün. 

İşinizi yaparken, çocuk merakı ve araştırmacı bir ruh ile yapmanız dileğiyle....

1 yorum: